Gelişen teknoloji, hayatımızı her anlamda kolaylaştırmaktadır. Sağlık alanında da tıbbi kayıtların alınması ve saklanmasında sayısal teknoloji sıklıkla kullanılmaktadır. Artık diş hekimliğinde de röntgen, mr ve bt gibi sayısal teknolojiler içeren görüntüleme teknikleri kullanılmaktadır. Bu teknolojinin en önemli faydası, dijital görüntülerin alınması sırasında çok düşük doz ışın kullanılmasıdır. Sayısal olarak çekilen görüntüler, doktorun isteğine göre farklı renkler ve açılarda tekrar oluşturulur, bu imkanlar teşhisi kolaylaştırılır. Dijital görüntülemenin bir başka avantajı, bu görüntülerin kolaylıkla çoğaltılması, saklanması ve farklı sağlık birimleriyle paylaşılabilmesidir. Dijital röntgenler üzerinde ölçümler ve kemik yoğunluğu testleri de yapılarak ortognatik cerrahi ameliyatlarının ve implant operasyonlarının planlamaları da yapılabilmektedir. Gittikçe yaygınlaşan RVG cihazları da dişlerde çok az seviyede röntgen ışını vererek güzel görüntüler oluşmasına yardımcı olur.
Son yıllarda gelişen bir başka dökümantasyon tekniği ise dental fotoğrafçılıktır. Tedavilerden önce fotoğraflar alınarak dijital ortamda tedavi planlaması yapılır, dolgu, protez gibi tedavilerde tedavi sonunda ulaşılacak görüntü ortaya çıkartılır. Bu sayede hastalar, tedavi sonunda nasıl bir görünüme sahip olacaklarını görürler, renk, şekil olarak istedikleri dişe sahip olurlar.
Günümüzde en basit teknoloji olarak görülen elektrikli diş fırçaları da diş temizliğine oldukça büyük katkıda bulunur. Bu fırçaların esas faydası, diş fırçalama zamanını tam olarak göstermesidir. Pek çoğumuz diş fırçalarken süreye dikkat etmemekte ve 10-20 saniye gibi sürelerde fırçalama yapmaktayız. 2 dakikanın altında yapılan fırçalamada diş plağı yeterince temizlenememektedir.