Diş etleri, mine-kök sınırını takip ederler. Keskin sınırları vardır ve soluk pembe renklidir. Bazı durumlarda diş eti şekli bozulabilir. Uzun süre diş fırçalanmasının ihmal edildiğinde, bazı ilaçların kullanımı sonucunda, bazen tel tedavisi sonucunda diş etlerinde istenmeyen şekil bozuklukları kalabilir. Bunu gidermenin birinci şartı, düzgün bir ağız bakımı ile diş yüzeylerinde istenmeyen eklentilerden ve yiyecek artıklarından uzak tutmaktır.
Diş etlerindeki şişlik ve ödem azaldıktan sonra anestezi altında gingivoplasti ve gingivektomi denen işlemlerle diş etlerinin şekli düzeltilebilir. Bu işlem ağrılı bir işlem değildir ve sonrasında 2-3 gün içerisinde diş eti normale döner.
Diş eti estetiğinde yapılan işlemlerden birisi de diş etlerindeki koyu renklenmenin ağartılmasıdır. Koyu tenli kişilerde ve sigara kullananlarda diş etlerinde renklenmeler görülebilir. Bu renklenmeler zararsız olmakla birlikte estetik sorunlar doğurur. Diş eti renklenmeleri lazer kullanılarak tedavi edilebilir. Yumuşak doku lazeri kullanılarak siyah pigmentasyonlar yok edilir.