Diş hekimi olmak için, üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde 5 senelik lisans eğitimini tamamlamak gereklidir. Bu süre sonunda başarılı olanlara diş hekimi ünvanı verilir. Diş hekimleri özel muayenehane ve kliniklerde serbest olarak, ya da devlete bağlı olarak çalışabilirler. Diş hekimliğinde uzmanlık dalları da vardır. Ortodonti, çene cerrahisi, pedodonti, periodontoloji, endodonti, protez gibi dallarda uzmanlık yapmak isteyen diş hekimleri uzmanlık sınavı ve yabancı dil sınavına girerler.
Uzmanlık eğitimi 4-6 sene arasında sürer. Uzmanlık eğitimini bitiren diş hekimlerine uzman dr. diploması verilir. Tüm diş tedavilerini uzman diş hekimlerinin yapması zorunlu değildir. Tedavilerin önemli bir kısmı genel diş hekimleri tarafından kolaylıkla yapılabilir. Bazı komplike durumlarda uzman müdahalesi gerekebilir. Ortodontik tedaviler uzun sürdüğü ve çok çeşitlilik gerektiği için çoğu vakada uzmanlık gerektirmektedir. Bunun yanında iskeletsel olmayan basit dişsel bozuklukların tedavisi nispeten kolaydır.
Uzmanlık gerektiren bir başka tedavi şekli de ortognatik cerrahidir. Bu tedavide erişkin yaştaki kişilerin iskeletsel bozuklukları cerrahi müdahale desteğiyle düzeltilir. Önce dişler tel takılarak yeni pozisyonlarına getirilir, daha sonra da plastik cerrahi uzmanı ya da çene cerrahı tarafından operasyon yapılarak çeneler uygun konumlarına getirilir.